Tadsjikistan

Tadsjikistan
Tadsjikistan.JPGTadsjikistan er landet med verdens største marco polo og vi kan tilby denne spennende jakten sammen med jakt på ibex og villsvin. Vi lander i Bishkek og transporten til jaktcamp er 9-11 timer med bil. Jaktperioden er september - november og februar - mars. Jakten foregår fra hesteryggen og til fots. Vi overnatter i hytter og i telt.Antall visninger pr. side:

Tadsjikistan_Marco Polo/ Argali
Tadsjikistan_Marco Polo/ Argali
Tadsjikistan er et fjellrikt land. Omtrent halvparten av landet ligger over 3000 moh., og det finnes en rekke fjelltopper over 7000 moh. Landets høyeste topp, Ismail Salmani (tidligere kommunistfjellet) 7495 moh. De eneste områdene med lavere sletteland finnes helt i nord, der Tadsjikistan skjærer inn i Usbekistan og Kirgisistan og omfavner en del av Ferganabassenget, og lengst i sør, omkring Kurgan-Tjube. Den østlige del av Tadsjikistan domineres av Pamirs høyland. Her møtes fjellkjedene Hindukush, Tian Shan og Kunlun Shan. Lengst i nordøst ligger landets største innsjø, Karakul, som er dannet av et meteoritt nedslag for flere millioner år siden. Mot vest danner en av Alajs utløpere en barriere mellom Ferganabassenget i nord og de tett befolkede elvedalene i sør. 
Det finnes til sammen ca. 10 000 km2 breer. I de utallige dalførene renner et nettverk av elver. De største er Syr-Darja i nord og Vakhsj. Elven Amu-Darja danner grensen mot Afghanistan i sør.
Klimaet er utpreget kontinentalt, men med store høydevariasjoner. Juli har
 middeltemperaturer rundt 27-30 °C, i januar -1 til -2 °C i dalførene, -20 °C i fjellområdene. Års nedbør 150-250 mm, enkelte steder i fjellene 800-1500 mm, som stort sett faller som snø. 

Jakt på et unikt trofe. 
Jakt på Ibex er også mulig. 
Marco Polo - ovis ammon poli.

Lavlandet er for det meste oppdyrket med spredt steppe-, ørken- og halvørken-vegetasjon. Bare 4 % av landet er dekket av skog. I fjellene vokser åpne skoger med einer og noen få steder skogholt med bl.a. valnøtt-, pistasie-nøtt- og judas-tre. Over tregrensen på ca. 2800 moh. er det alpin eng- og steppe vegetasjon. Ganske rikt dyreliv. I skogene lever bl.a. hjort, bjørn, rev, villkatt og mårdyr. Ørkenrotter, ørken-mus og ørkenspringmusa er karakteristiske i ørkenstrøk. Steinbukk og den sjeldne skruegeita forekommer i fjelltrakter. Fuglefaunaen omfatter 275 arter, bl.a. hønsefuglene sisi-, tibet- og himalayahøne, fire gribbearter, kongeørn og keiserørn. 

Jaktperiode: September - November og Februar – Mars. 

Varighet på turen: 9 dager, 5-6 jakt dager. 

Overnattingssteder: Hovedcampen: hytter med kjøkken eller yurts (Yurts = en lett teltkonstruksjon i tre som kan dimensjoneres for snølast og isoleres mot vinterkulde). Spike camp: teltleir. Teltene er varme og har ovns fyring. Jaktområdet: Gorno-Badakhshan Autonome region. 

Transport: Ankomst til Bishkek via Istanbul, 1-2 overnattinger på hotell, her vil det bli laget et Tadsjik visa til deg. Deretter er det en 2-timers flytur til Osh, (overnatting i Osh). Neste dag er det en 9-11 timers biltur til hoved campen. 

Gruppe størrelse: 1-4 jegere. 

Jakt metode: 1-2 dager akklimatisering i hovedcampen. Deretter blir det transport til jaktterrenget med bil. Jakt fra en Spike-camp for 2-4 dager, og retur til hoved campen hvor vi slapper av. Transport under jakten skjer med bil. Jakt til fots ved tilnærming av dyr.

Pris: 18.000 USD* 

*Prisen gjelder ved minimum 2 jegere. Ved 1 jeger 1500 USD i tillegg. 

Inkludert i prisen: 
 • Anskaffelse av invitasjon for jegervisum
 • Møte og klarering av toll på alle flyplasser.
 • Transport til og fra leiren 
 • Engelsk tolk
 • Full forpleining under oppholdet.
 • All transport under jakt. 
 • Trofépleie og import / eksport tillatelse. 
 • CITES for 1 marco polo Ikke 
Inkludert i prisen: 
 • Trofeavgift marco polo 14500 USD
 • Flybilletter Norge - Bishkek t/r 
 • Flybilletter Bishkek - Osh - Bishkek 
 • Overnattinger på hotell i Bishkek 
 • Kostnader av Tadjik visum fra 1700 NOK 
 • Trofé-forsendelse ca. 500 EURO.


5 dager jakt fra
18.000,- USD